ŚWIETLICA MŁODZIEŻOWA W CHORULI

DSCN0163Jak każdego roku nie mogło zabraknąć w naszej świetlicy zabawy Andrzejkowej! Zgodnie z tradycją 30.11.br o godzinie 15:30 rozpoczęliśmy naszą zabawę. Wróżki musiały przybyć wcześniej aby naszykować swoje zaczarowane miejsca z których wróżyły gościom.
Do najbardziej znanych wróżb andrzejkowych należy oczywiście lanie roztopionego wosku na wodę. Wosk można lać bezpośrednio lub przez dziurkę np. w kluczu. Na podstawie kształtu woskowej figurki lub kształtu cienia rzucanego przez nią przewidujemy przyszłość lejącego. Oczywiście w taki sposób przeprowadziliśmy tę wróżbę.
Były tańce, gry i zabawy związane z Andrzejkami. Każdy mógł się dowiedzieć poprzez przebicie papierowego serduszka szpilką, jak na imię będzie miała przyszła małżonka albo mąż. Dowiedzieliśmy się także kim zostaniemy
w przyszłości i jakie niespodzianki na nas czekają.
Każdy mógł poczęstować się chrupkami, soczkiem i cukierkami.
Na koniec wszyscy uczestnicy z chęcią pomogli w sprzątaniu sali
i bezpiecznie wrócili do domu.

Korzystając z okazji dzieci z świetlicy młodzieżowej w Choruli oraz opiekun chcą podziękować Pani Justynie K. za ogromną pomoc, uczestniczenie
i zaangażowanie w przygotowaniach do imprezy. Serdecznie dziękujemy!